Danish Spring Relay byder på både nat- og dagstafet for så godt som alle løbere. Også i de gennemgående 5- og 7-mandsstafetter, Women’s Open Relay og Men’s Open Relay, opfordres alle til at løbe både nat og dag. Vi kigger ind bag scenen hos banelæggerne, Jan Jakobsen og Erik Øhlenschlæger:
Hvordan har I løst opgaven, så løberne både kan løbe en nat- og en dagbane? Erik: ”Jan begyndte med udkast og traceer til søndagens varierede stafetbaner. Opgaven er herefter at lave natbaner, som er så forskellige som muligt fra dagbanerne, så natløberen ikke har nogen som helst fordele i dagslys i forhold til de løbere, som ikke har løbet om natten.”
Kan St. Dyrehave virkeligt understøtte dette? Erik: ”St. Dyrehave en fantastisk skov at arbejde med, fordi den giver så mange muligheder. Jeg har været banelægger til Spring Cup både i Ny Tolstrup i 2006 og i Grib Skov Nord i 2009, og her var det svært at sikre samme uafhængighed af banerne på den klassiske distance og stafetten. Det er meget lettere i St. Dyrehave, også fordi vores nye stævnekoncept har reduceret antallet af baner.” Jan: ”Skoven har detaljeprægede områder, som byder på svær orientering, i mange forskellige dele af skoven og har også masser af muligheder for stræk på op til 2 km, der vil sprede banerne i skoven”.
Hvordan passer stævnepladsen til det nye stævne, som Danish Spring er? Jan: “Kirkeltehus er en ideel ’360 graders’ stævneplads, stor og alligevel intim og godt beskyttet af høje graner. Samtidigt er græsset slået helt lavt op til vinterperioden, så den vil kunne holde til lidt af hvert.
Har I nogen råd til løberne? Erik: ”Skoven har alle løbshastigheder og alle sværhedsgrader inklusive, så der skal passes på om natten. Det kan blive ret spændende og råt. Og jeg vil gøre mit
yderste for at udfordre maksimalt.” Jan: ”Tag ikke fejl af St. Dyrehaves relativt mange skovveje og stier – på de svære baner kommer i ikke til at få ret meget gavn af dem!”
Vi ses til marts! Indbydelsen er “på trapperne”.